Red Angel 2018-01-25T13:50:03+00:00

Red Angel

Red Angel is de trekker van Naomi en Niek. Zij zullen dit jaar (2016) aanhaken bij de compact diesel klasse en zullen niet mee rijden voor de punten. Dit omdat deze trekker op methanol rijdt en het een test jaar is om op methanol te rijden. In de compact diesel klasse rijdt iedereen [ja je raad het al] op diesel.

Waarom hun op methanol rijden.

Niek en Naomi kennen elkaar via de tractor pulling. Niek zat zelf in een team bij Brutal Force. Deze trekker reed in de compact diesel klasse.  Helaas is het team er mee gestopt. Na wat overleg hebben Niek en Naomi besloten om een trekker samen op te bouwen. Maar niet zomaar een trekker. Wel eentje die lijkt op de European Maid. Bij het overleg kwam al snel naar voren dat zij graag op methanol willen proberen. Dit omdat het nog niet bestond op deze manier. En er al heel veel deelnemers zijn in de compact diesel klasse. Tevens is een methanol gestookte trekker iets voordeliger dan een diesel.
Natuurlijk vonden Bram en Joey dit ook een leuk idee en stonden zij er ook 100% er achter. Zij stelde ook kennis en spullen die ze vroeger hebben gebruikt beschikbaar voor de Red Angel.
Maar niet alleen het team vond het een leuk idee ook is er veel overleg geweest met de Compact Diesel klasse. Zonder hun toestemming hebben wij de Red Angel niet zo kunnen bouwen.

Debuut

Niek en Naomi hebben met hun Red Angel hun debuut gemaakt in Erichem. Niek mocht de aftrap nemen met de Red Angel. Niek reed een zeer mooie run onder toezicht van het bijna complete team. Tot veel vreugde van iedereen kwam Niek in de finale terecht. In deze finale zette hij de verste afstand van iedereen. Dit was een visitekaartje voor een eventuele klasse op methanol. Ook was dit een droom debuut. Helaas geen beker of bloemen. Maar wel een mooie eer die zij niet snel zullen vergeten.