Verslagen 2019 2019-07-14T23:23:03+00:00

Verslagen Seizoen 2019

Verslag Zwolle 2019

Na voor ons natuurlijk weer een te lange winterperiode was het eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen! Namelijk de Indoor tractorpulling in Zwolle.

Na deze “lange” winterperiode is het natuurlijk ook altijd weer goed om de conculega’s te zien en elkaar weer even bij te praten.

Veel bekende en gesprekken later zijn we nog even naar de baan gegaan om de klei te inspecteren en nog even naar de andere wedstrijden te kijken.

In de pauze was er voor ons een mooie gelegenheid om een hapje te gaan eten, Naomi had gezorgd voor hele goede Erwtensoep waar iederen samen met een broodje heerlijk van heeft genoten.

Toen de Erwtensoep op was en iedereen genoeg gegeten had, zijn we nog even terug gegaan naar de baan om het begin van de avondsessie te kijken.

Zoals elk jaar mochten de Superstocks het evenement afsluiten, maar helaas voor ons was dit niet onze beste run tot nu toe.

Met veel gesputter en weinig grip zette Joey de dame neer op een afstand van 82.61 meter. Niet de beste afstand maar toch een 5e plaats behaald!!

Nu was het voor ons noodzaak om deze data uit te werken en ons voor te gaan bereiden op de European Superpull in Ahoy.

Verslag Ahoy 2019

Vandaag was de grote dag!! Na exact 10 jaar was de “European Maid” terug bij de European Superpull in Ahoy!!!

Op vrijdagavond zijn we naar Ahoy gegaan om proef te trekken, helaas liep dit voor ons niet zo goed af,,,,,, Na het optoeren wanneer de trekker eindelijk op volle toeren weg moest ging de turbo helaas kapot,, wat voor ons binnen 1 nachtje een heleboel werk betekende.

Bij thuiskomst bleek al snel dat de turbo eigenlijk helemaal afgeschreven was, en we deze niet meer konden gebruiken.

Gelukkig konden we s’nachts bij Van der Waal Pullingparts terecht om een  nieuwe turbo te realiseren. Mede dankzij deze hulp hebben we het gered om op tijd terug in Ahoy te zijn voor de Avondsessie.

Veel mensen stonden er toch raar van te kijken dat we met de trekker aanwezig waren in Ahoy laat staan dat we zouden gaan rijden.

Voor vele toch een klein kippenvel momentje om “onze dame” in Ahoy de baan op te zien komen,, helaas mocht het voor ons niet zo zijn om hier daadwerkelijk ook een run te maken,,,, tijdens het optoeren wou de turbo helaas niet op druk komen waardoor de trekker geen vermogen maakte om van haar plaats af te komen.

Al met al was dit weer een hele mooie ervaring voor ons en we gaan ons best doen om hier volgend jaar wel een run neer te zetten!!!

Verslag Assen 2019

Assen,,,, de wedstrijd met 2 gezichten……..

Na Ahoy hebben we toch besloten om mee te doen met de Indoor wedstrijd in Assen, dit omdat dit de laatste mogelijkheid was om de trekker te testen voor de eerste Eurocup wedstrijd in Denemarken.

Na de nodige aanpassingen gingen we met goede moed richting de TT hallen in Assen, en eenmaal daar aangekomen alles uitgepakt en zijn we gaan genieten van deze wedstrijd.

Daar was dan eindelijk het moment, onze dame op de baan met onze stamoudste achter de pedalen,,, en hij zette een schitterende afstand neer van 99.43 meter!!! En deze was ver genoeg om de derde plaats te behalen!!!

Wat een lekker gevoel, en dit ziet er ook goed uit om de Eurocup competitie te gaan starten… gelukkig deed onze dame vandaag wat ze moest doen en kunnen we na wat huiswerk met een “bijna” gerust hart naar Denemarken gaan afreizen.

Hierbij het 2e gezicht van de Wedstrijd in Assen,,,

Terugkijkend op Assen geeft deze wedstrijd ons een heel erg dubbel gevoel, waar we aan de ene kant heel blij zijn met ons behaalde resultaat, wordt dit gedeeltelijk toch omring met een zwarte rand na het overlijden van een vrijwilliger op het evenemententerrein na de wedstrijd.

Wij willen hierbij dan ook nogmaals de nabestaanden condoleren en iedereen die bij het ongeluk betrokken is geweest veel sterkte toe wensen.

Verslag Allingabro (DK) 2019

Vrijdagochtend  10 uur was het zover, we vertrokken naar Allingabro.

Na een mooie maar dubbele 3e plaats in Assen hebben we nog het nodige gedaan aan de trekker zodat deze nog beter zou moeten lopen.

Na een goede reis stonden we rond half 2 s´nachts op het motorsport terrein van Allingåbro, na wat geslip en gesleep om de vrachtwagen op zijn plek te krijgen stond deze mooi op zijn plek.

Wat we toen nog niet wisten was dat er niet alleen tractorpulling verreden werd, maar dat er ook op de zaterdag veel meer motorsporten beoefend werden.

Toen we zaterdagochtend een rondje gingen doen over het terrein kwamen we er achter dat er ook dragraces gehouden werden met motoren maar ook met auto’s.

Bij een poging om een topfuel dragster te filmen was het geluid soms zo overweldigend dat van schrik de telefoons op het gras belandde.

Na hier gekeken te hebben was het rond een uur of 15:00 tijd om de    trekker naar de weegbrug te brengen.

Toen deze eenmaal gewogen was, kwam het dichterbij en ging het dan eindelijk beginnen…. SUPERSTOCK time!!!

Wij waren als 3e aan de beurt met Joey op de bok, nadat de maid aangehaakt was kon het optoeren beginnen,,,, Na wat gesputter kwam de maid van zijn plek, maar helaas voor korte duur,, dit kwam doordat de turbo’s niet optimaal op druk kwamen en dit resulteerde in een afstand van 30.21 meter.

Helaas net 21 centimeter te ver om nog een trekpoging te mogen doen.

Nadat we de klasse uitgekeken hadden vanaf het park ferme zijn we terug naar de vrachtwagen gegaan om daar een hapje te eten en  vervolgens s’avonds nog even naar  een lokaal  feestje geweest in de rockhalle bij het motorsportpark.

De volgende ochtend was het weer vroeg dag, want rond de klok van 10:00 uur zijn we vertrokken richting Vierpolders om daar rond half 12 s’avonds ontvangen te worden door Lauri die de koffie al klaar had staan voor ons.

Nu was het tijd om allemaal naar bed te gaan, en de volgende dag kon de trekker gelost worden en kon er begonnen worden aan de data analyse van de trekker.

Verslag Loerbeek 2019

Na een week van hard en lang sleutelen aan de aanhanger van de vrachtwagen was deze voor Loerbeek dan eindelijk gereed om te gaan gebruiken!! En dat hebben we dan ook gedaan! De gator kon in de vrachtwagen en de trekker kon in de aanhanger. Eindelijk konden we met het complete span naar een wedstrijd toe!

Zaterdag rond de middag zijn we vertrokken richting Loerbeek, en daar eenmaal aangekomen gelijk de gator en de trekker uitgeladen en netjes neergezet voor alle toeschouwers. Zelf besloten om gelijk maar langs de baan te gaan kijken om zo naar de rest van de wedstrijd te kunnen kijken.

S’avonds om 21:30 uur was het dan eindelijk zover voor ons,, SUPERSTOCK TIME!!!

Bram nam vandaag weer plaats achter de pedaaltjes, en mocht in de klasse als 3e trekker aanhaken. Met een fantastische run en een mooie afstand van 103,81 meter waren wij zeer tevreden!!

Nu was het afwachten wat de resterende 8 tractoren gingen presteren op de baan, en na deze tractoren zagen we ineens dat we in de kwalificatie als 4e waren geëindigd en dat betekende dus dat we finale moesten rijden!!!!

In de finale was het wederom aan Bram om onze dame op een mooie afstand weg te zetten en dat lukte zeker!! 107,58 meter!!! Op dat moment goed voor een 1e plaats!!! Maarr… met nog 2 tractoren te gaan wisten we dat er nog wel wat kon veranderen,, echter kwamen deze tractoren niet aan onze afstand en gingen we ons pas echt beseffen dat we echt naar huis zouden gaan met de 1e plaats!! Voor vele binnen ons team de aller eerste dagoverwinning ooit, en Bram moest toegeven dat het voor hem ook al een eeuw geleden was!!

Supertrots zijn wij op deze prestatie en dit geeft zeker goede moed voor de rest van het seizoen!! Nu de trekker weer nakijken en gereed maken voor de volgende wedstrijd.

Next stop,, Bernay (FR)…..

Verslag Bernay (FR) 2019

Na de geweldige runs in Loerbeek, was het vrijdag tijd om alles in te laden en klaar te maken voor vertrek naar Frankrijk voor de 2e Eurocup wedstrijd dit seizoen.

Rond de klok van 18:00 uur reden we weg vanuit Vierpolders en om 02:00 uur s’nachts kwamen we aan in het franse Bernay. Na nog een paar uurtjes geslapen te hebben, redelijk op tijd eruit om de trekker uit de aanhanger te halen voor het vele vroege publiek wat al aanwezig was.

Binnen een half uur waren alle aanwezige posters al gepakt en werden er volop foto’s gemaakt op en om onze trekker.

Na een lange maar vooral hele warme dag was het s’avonds rond de klok van 20:00 uur eindelijk tijd voor onze klasse en gingen we vol goede moed richting de weegbrug.

Als 10e deelnemer was het de beurt aan Bram om de “European Maid” op een mooie afstand neer te gaan zetten, de trekker pakte heel goed op en ging hartstikke mooi in de ketting hangen, maar helaas kwam de witte krijtlijn bij de 80 meter te dichtbij en stonden we helaas buiten de baan.

Bram kreeg de maid niet genoeg bijgeremd om deze binnen de baan te houden en dit betekende helaas voor ons een diskwalificatie.

Na de wedstrijd verder alles op het gemakje gedaan, en met zijn alle nog even genoten van het goede weer in Frankrijk waarna we i.v.m. de vele nog aanwezige toeschouwers ook nog even de trekker in de vrachtwagen hebben gezet.

Bram zat vandaag op de bok, en mocht onze dame op een mooie afstand gaan zetten!! De start was goed en de trekker ging hard richting de Full Pull lijn, maar helaas kwam de witte krijtlijn bij 80 meter toch te dichtbij en kreeg Bram het niet meer aangeremd en belande we helaas buiten de baan.

De volgende ochtend nadat iedereen rustig ontwaakt was met zijn  allen genoten van het ontbijt. Daarna alle spullen opgeruimd en    ingeladen om te gaan beginnen aan de terugreis naar Vierpolders.

Voor zover we nu hebben kunnen zien, ziet de data van de trekker er nog gewoon goed uit, dus met wat kleine aanpassingen gaan we   volgende week weer voor een mooi resultaat in Stroe!!

Verslag Stroe 2019

Na de wat telleurstellende prestatie in Bernay waar we helaas buiten de baan stonden was het vandaag tijd voor een revanche in Stroe!!

Ruim op tijd waren we vertrokken vanuit een regenachtig Vierpolders om zo ons plekje op het wedstrijdterrein op te kunnen zoeken.

Nadat we rustig aan alles uitgeladen hadden en alles op zijn plek hadden gezet, kregen we precies een grote regenbui over ons heen,,, waardoor een aantal teamleden die zich een beetje voelde als een verzopen kat  !!

Nadat alles weer een beetje was opgedroogd, was het tijd om met de trekker naar de weegbrug te gaan om alles klaar te maken voor de SUPERSTOCK klasse!!!

Doordat het dreigde nog meer te gaan regenen werdt besloten voor de superstock klasse de sleepwagen wat zwaarder te zetten om zo een floating finish klasse te rijden.

Vandaag was het de beurt aan Joey om onze `Dame` op een mooie afstand neer te gaan zetten omdat voor de nederlandse competitite voor ons op dit moment nog alles mogelijk is!

Na een voorzichtige start maakte onze `Dame` veel vaart en belande uiteindelijk op een afstand van 97,19 meter!!!

Na een aantal trekkers bleek al gauw dat dit helemaal geen slechte afstand was en uiteindelijk was dit genoeg voor een 3e plaats in Stroe!!!

Na de wedstrijd zijn we gelijk naar de vrachtwagen gegaan, hier hebben we met zijn allen genoten van het avondeten waarna de eerste teamleden met de auto weer naar huis zijn gegaan.

De rest is nog heel even gebleven en heeft daarna op het gemakkie de vrachtwagen ingeladen en zijn ook vertrokken naar de thuisbasis.

Nu alles snel weer klaarmaken, volgende week is het weer tijd voor de grootste wedstrijd van Europa!! MADE´S POWERWEEKEND!!!

Verslag Powerweekend Made 2019

Powerweekend Made,,,

Het blijft toch wel de mooiste wedstrijd in Europa,,, alles en iedereen die ook maar iets in deze wereld betekend is hier aanwezig,, Zo ook uiteraard wij als Team European Maid!!

Zaterdag op het gemak het gehele kamp opgezet op een toch wel heel erg nat en modderig wedstrijd terrein… Na wat gegeten en gedronken te hebben naar de baan gegaan om te kijken of deze zich een beetje gehouden had met de regenbuien van vanochtend.

Maar dit leek alles mee te vallen, en zo kon s’avonds rond 19:00 uur de Superstock klasse van start voor zowel de Eurocup als voor de Grand National competitie.

Vandaag hadden we wederom Joey die onze “Dame” op een mooie afstand mocht gaan zetten, en met een afstand van 102.37 meter was dit genoeg voor een Full Pull omdat er volgens het Eurocup     regelement gereden werdt.

Na onze run werd er een heel indrukwekkend eerbetoon geregeld voor onze overleden Schoonmoeder, Oma & Aller grootste fan, Gerda van den Dobbelsteen. Bijna 10.000 mensen waren meer als 1 minuut muisstil om haar te eren.

Hierna in de finale ging het voor ons wat minder goed, Joey zag vuur bij zijn voeten en deed gelijk het gas van de trekker dicht bij 40.98 meter. Dit was echter wel genoeg voor een 3e plaats in de Eurocup en een 4e plaats in de Grand National.

De schade leek al snel mee te vallen, dus nu alles klaarmaken voor de thuiswedstrijd volgende week in Oudenhoorn!!!

Verslag Oudenhoorn 2019

Na een geweldig weekend in Made, hadden we slechts een korte week om alles weer gereed te maken voor onze Thuiswedstrijd in Oudenhoorn. Niet alleen de trekker is dan een hoop werk maar ook alles regelen om het voor onze supporters en sponsoren zo gezellig mogelijk te maken op de wedstrijd gaat een hoop tijd in zitten.

Al met al viel de schade aan de trekker relatief mee, we hadden wat brandschade opgelopen aan een aantal kabels, deze zijn in de loop van de week vervangen en daarna werkte alles weer zoals het altijd heeft gedaan.

Op Zaterdag ochtend zijn we op tijd vertrokken richting de locatie in Oudenhoorn om het gehele kamp op te bouwen, en zodra dit allemaal stond was het tijd om even bij te komen,,, Althans, dat dachten we want de poorten waren al geopend en de eerste bezoekers kwamen al naar binnen…

Al met al een hele gezellige middag gehad met onze Supporters en Sponsoren waarna het rond de klok van 19:30 uur tijd was voor de Superstock klasse op de Oudenhoornse klei!!!

Vandaag zou wederom Joey op de bok plaats nemen,, en hoe!!! Met een geweldige run en een afstand van 103,26 de op 1 na beste afstand in de Kwalificatie en dus opmaken voor de finale!!!

In de finale dezelfde opstelling gekozen en dezelfde tactiek en dit resulteerde in een afstand van 97.92 Meter en dit was genoeg voor de 3e plaats op onze thuiswedstrijd!!! Wat een speciaal moment is dat!! Voor het oog van je Supporters en Sponsoren zo’n prestatie neerzetten is echt geweldig om mee te maken!!

Na de wedstrijd heeft iedereen (Incl. Supporters en Sponsoren) zich verzameld bij de vrachtwagen waar genoten is van de BBQ en is er nog een klein feestje gemaakt tot in de late uurtjes.